Zabijačková polévka – nic pro vegetariány

Zabijačková polévka

Na zabíjačkovu polévku jsem si vzpomněl docela nedávno, při sledování televize. Momentálně nejzářivější kuchařská celebrita Láďa Hruška se pokoušel uvaří zabijačkovou polévku co možná nejrychleji a nejlevněji. Takže se mu povedlo zbastlit klasickou českou zabíjačkovou pochoutku – zabijačkovou polévku – prdelačku. Po pravdě nedovedu posoudit, jak moc se ten jeho pokus blíží originálu. U nás bysme … Číst dál

Ovarová polévka s kroupami

Ovarová polévka

Nepoužít vývar, která vznikne při vaření ovarového masa, by byl neodpustitelný hřích. Je jasném že při zabijačce se zužitkuje úplně všechno, co jen jde – takže ani ovarový vývar nebude vyjímkou. Mimo přidávání vývarů do jitrnic a jelit ho většinu můžeme využít buď do zabijačkové polévky, nebo přímo do ovarové polévky s kroupami Ovarová polévka – ingredience litr ovarového vývaru … Číst dál

Mozečková polévka

Vnitřnosti

Na zabijačkovou mozečkovou polévku potřebujeme 150g vepřového mozečku 1,5 litru vývaru z vepřových kostí 150 gramů kořenové zeleniny 70 gramů sádla půl litru mléka, 30 g másla sůl, pepř, kmín petrželová nať muškátový květ Postup Kosti uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, a očištěnou kořenovou zeleninou. Hotový vývar pak procedíme přes hustý cedník. Mozeček … Číst dál

Řeznická zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Na zabijačkovou polévku potřebujeme 3 litry vývaru z vařeného masa půl kilo vepřového laloku půl litru vepřové krve 100g vepřových škvarků 100 g velkých vařených krup 50g cibule sádlo na osmažení cibule třený česnek sůl, pepř, majoránka, nové a polévkové koření Postup Vepřovou krev rozmícháme a přes hustý cedník vlijeme za stálého míchání do vařícího … Číst dál

Černá zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Zabijačková klasika – černá polévka 3 litry vývaru z vařeného masa půl litru čerstvé vepřové krve 100 g slaniny 150g velkých krup 50g vařeného sádla 100 g cibule třený česnek, sůl, pepř majoránka, nové a polévkové koření Postup Čerstvou vepřovou krev dobře rozšleháme a procedíme. Do vařicího vývaru ( používáme ten z vepřového ovaru)vlijeme za stálého … Číst dál