Paštikové koření

Domácí paštika

Paštikové koření samozřejmě můžete koupit už hotové v obchodě, ale protože mluvíme o domácí zabijačce, je lépe si recept připravit sami podle vlastní chuti. Je to levnější (o hodně) a chuťově si jej můžeme zcela přizpůsobit. Domácí paštika s ním získá zajímavou chuť, kterou ty kupované z obchodu nikdy mít nebudou. Složení paštikového koření je následující 1 … Číst dál

Koření na zabijačku

Zabijačka

Koření na zabijačku je důležité pro chuťovou úpravu pokrmů. Nečekejte nějaké cizokrajné koření, českou klasikou zůstává pepř, nové koření, kmín , hřebíček a majoránku. Den před porážkou prasete koření umeleme, majoránku jemně promneme. Asi kilogram cibule jemně nakrájíme, a na sádle do růžova osmažíme. Koření Rovná polévková lžíce Rovná kávová lžička Jiné dávkování Pepř 9 … Číst dál