Pečené koleno se nikdy nepřejí

Pečené vepřové koleno

V polovině srpna vrcholí čas letního grilování, a Češi grilování milují. Když pomineme reklamní masáž o kvalitě hovězího steaku (ideálně ze zahraničí a za dost šílené peníz ) která se na nás hrne z televize z úst kuchařských i jiných estrádních celebrit, tak nejčastějším masem,končícím na roštu grilu bude vepřová krkovice . Pečená je rychle, dobře se … Číst celé

Uzené koleno

Vepřové koleno

Jen málokterý druh vepřového masa je tak neprávem opomíjené jako vepřové koleno. A úplně zbytečně.  Co lidi z vepřového nejvíce nakupují se krásně pozná podle reklamních letáků  supermarketů. Jednoznačně vedou vepřové kotlety následované vepřovou kýtou , pak sem tam bůček. Ale vepřové koleno – to aby člověk pohledal.  A přitom je to takové lahůdka – třeba … Číst celé

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Teď v červnu Vám možná přijde divné psát o nějaké zabijačkové pochoutce. Zima je v nedohlednu, a čas zabijaček je docela daleko. Ale jedna ne zrovna dietní laskominka na kterou využijeme maso ze zabijačky se přímo nabízí – pečené vepřové koleno. A jak jinak v létě takové koleno musí být grilované.  Zapomeňte na drahé argentinské … Číst celé

Ovarové koleno

Ovarové koleno

Vepřové koleno je po vepřové hlavě asi nejčastěji používaným masem na ovar na každé domácí zabijačce.  Díky své popularitě a snadné dostupnosti surovin i v běžném řeznictví je ovarové koleno velmi oblíbené i jako běžné jídlo, které si můžete doma udělat k obědu, i když zrovna nezabíjíte. Na ovarové koleno budete potřebovat : vepřové koleno … Číst celé

Nejlepší pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Málo který kus vepřového masa má tak dobrou pověst, jako právě vepřové koleno. Když se nad tím čistě pragmaticky zamyslíte, co je na kolenu vlastně tak moc super, že o něm prakticky všichni mluví v superlativech, se slinou v koutku a div ne se slzkou v oku. Masa je vepřovém na koleni málo, oproti plecku nebo třeba vepřové krkovici … Číst celé