Postup při škvaření sádla

Škvaření sádla

Může se zdát, že na škvaření vepřového sádla není nic co by se mohlo pokazit. Ono to vypadá vždycky hrozně jednoduše, sádlo do hrnce, vyškvařit a hotovo. Realita je ale trochu někde jinde.  To, co na domácí zabijačce vypadá jako zcela nahodilé pobíhání lidí kolem hrnce se sádlem je většinou léty prověřená, dokonale vyladěná činnost, … Číst dál

Škvaření sádla v troubě

Škvaření sádla

Někdo na něj nedá dopustit, někdo na něj nadává. Je to asi jako diskuse fanouška Sparty a Slávie. Škvaření vepřového sádla. A ne za stálého míchání ve velkém hrnci na plotně. Docela jednoduše, bez komplikací. Sádlo se totiž nechá škvařit i v troubě.  O tomhle způsobu přípravy sádla jsme slýchal už dlouho předtím, ale nikdy … Číst dál

Škvaření sádla na grilu

Škvaření sádla

O víkendu jsme zjistili, že nám dochází sádlo. Což je podle mého katastrofa – všelijaké rostliné tuky se v české kuchyni použít snad ani nedají.   Na druhou stranu škvařit sádlo doma na kamnech znamená, že celý dům bude od škvaření vepřového sádla cítit hezkých pár hodin po dokončení. Protože ale letošní zima vůbec jako zima nevypadá, je … Číst dál