Černá zabijačková polévka

Zabijačková klasika – černá polévka

  • 3 litry vývaru z vařeného masa
  • půl litru čerstvé vepřové krve
  • 100 g slaniny
  • 150g velkých krup
  • 50g vařeného sádla
  • 100 g cibule
  • třený česnek, sůl, pepř
  • majoránka, nové a polévkové koření

Postup

Čerstvou vepřovou krev dobře rozšleháme a procedíme. Do vařicího vývaru ( používáme ten z vepřového ovaru)vlijeme za stálého míchání krev a krátce povaříme. Doměkka uvařené kroupy několikrát propláchneme a necháme okapat.  Do polévky přidáme okapané kroupy, na kostičky nakrájenou a rozpuštěnou slaninu, na drobno nakrájenou a osmaženou cibulku, třený česnek, drcenou majoránku a nové koření. Podle chuti osolíme a necháme přejít varem, nakonec dochutíme polévkovým kořením.

Napsat komentář