Vepřová krkovice

Vepřová krkovice

Vepřová krkovice obsahuje mezi jednotlivými pruhy svalů kolísavé množství tuku. Jeho obsah stoupá se stoupající hmotností prasete. Pečením se tuk do značné části uvolňuje a tato kulinářská úprava pečené krkovice je všeobecně oblíbená. Stejně je krkovice vhodná i na uzení, po vykostění jí můžeme zpracovat také do trvanlivých salámů, zmrazit, případně upravit dušením na paprice, … Číst dál

Pečená krkovice

Vepřová krkovice

Krkovice s chilli omáčkou a krokety… Poslouchám se, jak často říkám tuto větu při návštěvě mé oblíbené restaurace. Samozřejmě jídelní lístek mají více než bohatý a každá volba je ta správná, ale ta krkovička u mě nějakým způsobem vede. Vlastně si návštěvu zdejšího podniku nedovedu bez  tohoto kusu masa představit.  Samozřejmě, kam se hrabe na … Číst dál

Vepřová krkovička na bramborách

Vepřová krkovička

Občas si tak říkám: ,,Podle čeho si člověk vybírá recepty?“ Nejvýše v žebříčku je zřejmě hlavní surovina, na kterou buď máme chuť, nebo nám leží v lednici a přemýšlíme, co bychom z ní mohli vytvořit. Když ale budu mluvit za sebe, jsou pro mě stejně důležitá další kritéria, která by měl recept splňovat. Rozhodně nechci … Číst dál

Marináda na grilovanou krkovičku

Marináda

Když si pustíte v televizi nějaký pořad o vaření a dostanete se na nějaké letní téma – třeba grilování, máte pocit, že vepřové je moderně řečeno „Out“. Kdo negriluje hovězí maso, ideálně dovezené přes půl zeměkoule, pořádně uleželé, není „In“. Pokud jeho maso na grilu není z uruguaysky  bučící krávy nebo jihoamerického býka, připadá si … Číst dál

Vepřová krkovice nejlepší recept

Vepřová krkovice

Těžko říct, které je vlastně nejlepší maso z celého prasete. Když jsem byl menší, horoval jsem zcela jednoznačně pro libové vepřové kotlety. Náš děda nad tím tak trochu s opovržením kroutil hlavou, a vždycky jen suše konstatoval, že libové vepřové maso je po upečení jako dříví. Tehdy jsem si bláhově myslel, že to říkal díky svým vyndavacím … Číst dál