Domácí sulc

Domácí sulc

Když se nad tím zamyslíte, tak takové prase je opravdu úžasné zvíře. Tak nějak marně přemýšlím nad nějakou částí pašíka, která nejde v kuchyni při domácí zabijačce nějak šikovně zužitkovat. Když jsem byl malý, vždycky jsem ale marně přemýšlel nad tím, co se třeba dělá s takovýma vepřovýma nožičkama, nebo s ocáskem. Jak by se takové nožičky nechaly … Číst dál

Domácí aspik

Domácí sulc

Na zdobení paštik, vajec masa a dalších jídel běžně používáme aspik ( chcete li rosol). Nejobvyklejší je jeho výroba z potravinářské želatiny, ale nejlepší a jediný pravý domácí aspik se má připravovat ze zabijačkových surovin – vepřových nožiček, kolen nebo oušek . Pokud tedy všechny nespotřebujeme na domácí ovar, jejich využití je možné právě pro domácí … Číst dál

Domácí sulc

Domácí sulc

Na výrobu domácího sulcu budeme potřebovat 2 vepřová kolena 3 vepřové nohy cibule, mrkev sterilovanou okurku sůl, bobkový list, pepř, nové koření a ocet Postup Očištěná a opláchnutá vepřová kolena a nožičku vaříme s kořením v mírně osolené vodě při teplotě 95 stupňů. Vařená kolena a nožičky necháme částečně vychladnout a pak je vykostíme. Maso … Číst dál