Ovarová polévka s kroupami

Nepoužít vývar, která vznikne při vaření ovarového masa, by byl neodpustitelný hřích. Je jasném že při zabijačce se zužitkuje úplně všechno, co jen jde – takže ani ovarový vývar nebude vyjímkou. Mimo přidávání vývarů do jitrnic a jelit ho většinu můžeme využít buď do zabijačkové polévky, nebo přímo do ovarové polévky s kroupami

Ovarová polévka – ingredience

  • litr ovarového vývaru
  • dvě velké mrkve, kořenovou petržel nakrájené na kostičky
  • jednu velkou cibuli
  • 20 deka vařených krup
  • pepř, česnek a sůl
  • majoránku a nové koření

Recept na ovarovou polévku

  • ovarový vývar necháme zlehka vychladnout a stáhneme z hladiny vrstvu tuku. Ovarová polévka by jinak byla dost tučná, a ne každému by chutnala. Pokud je třeba vývar z ovarového kolene, obyvkle toto riziko nehrozí
  • pak přidáme nakrájenou zeleninu, a na drobno krájenou cibuli, a nové koření
  • zvolna vaříme na mírném plameni asi 15 minut
  • pak přidáme kroupy, dobře promícháme, aby se nám kroupy neslepily k sobě
  • přidáme na jemno utřený česnek, osolíme a podle chuti opepříme
  • při podávání použijeme i majoránku

Napsat komentář