Jak na klobásy? S pořádnou plničkou

Kvalitní plnička klobás

U každé zabíjačky je spousta výrobků, na které nepotřebujete žádné zvláštní kuchyňské vybavení. Na ovar potřebujete pořádný hrnec, a ten se doma vždycky najde – a na škvaření sádla jak by smet!  Na zabijačkový prejt potřebujete dostatečně velký pekáč, na bourání masa pak ostré nože ( a ty samozřejmě nejen na bourání masa). K naložení … Číst celé

Domácí moravské klobásy

Domácí klobásy

Recept na domácí moravské klobásy je k nalezení i v těch nejstarších řeznických kuchařkách co máme.  Čekali byste, že se bude kuchařku od kuchařky lišit, ale opak je pravdou. Všichni tady popisují výrobu plus mínus stejně – což mi u slova domácí a moravské nejde nějak na rozum.  Nejčastější recept  je na 5 kilo masa, k najití jsou … Číst celé

Plnička jitrnic

Kvalitní plnička klobás

Pořádáte-li domácí zabijačku pravidelně nebo častěji, určitě přemýšlíte o tom jak si ulehčit práci, získat nějaký čas navíc. Plnění jitrnic sice dělají staří řeznický mistři holou rukou, a jde jim to jedna báseň. My jsme ale po pravdě tenhle řeznický grif nikdy nedostali moc do ruky, směs na jitrnice nám tekla kolem ruky všude možně, … Číst celé