Řeznická zabijačková polévka

Na zabijačkovou polévku potřebujeme

  • 3 litry vývaru z vařeného masa
  • půl kilo vepřového laloku
  • půl litru vepřové krve
  • 100g vepřových škvarků
  • 100 g velkých vařených krup
  • 50g cibule
  • sádlo na osmažení cibule
  • třený česnek
  • sůl, pepř, majoránka, nové a polévkové koření

Postup

Vepřovou krev rozmícháme a přes hustý cedník vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru a krátce povaříme. Vařené kroupy propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme do práce společně s utřeným česnekem a solí, drobně nakrájenou smaženou cibulkou, majoránkou a novým kořením. Doplníme na kostičky pokrájeným vařeným lalokem ( můžeme nahradit ovarovým kolenem – pokud jsou kolena příliš tučná a jinak bychom je nevyužili) a škvarky.  Zamícháme a krátce povaříme, podle potřeby dochutíme.

Napsat komentář