Zavařování masa do sklenic

Zavařování masa do sklenic

Když jsme za našich mladých studentských let bydleli na koleji, jedním z oblíbených jídel byla vepřová konzerva. Teda vepřové ve vlastní šťávě. V lednici nezabrala moc místa, stačilo koupit půlku chleba a večeře, která nejen zasytila, ale i chutnala, byla hned na světě. Navíc na rozdíl od čehokoli sladkého se k vepřovému dalo pít pivo, … Číst dál

Zavařování klobás? Co do sádla?

Zavařování domácích klobás do sádla

Domácí klobásy podle mého nemá cenu dělat z méně jak pěti kil masa. Důvodů, proč tuhle hodnotu považuju za nejmenší možnou je víc. Tím prvním je mytí nádobí – jeho totiž úplně stejně, jestli klobásy děláte ze dvou nebo z deseti kil masa. Když že tedy mlýnek na maso nebo nabíječku musíme mýt, ať už to tedy … Číst dál

Zavařování klobás do sklenic

Zavařování domácích klobás do sádla

Jedním ze způsobů, jak uchovat uzeniny i po zabijačce, je konzervace klobás do sklenic. Tato metoda je naprosto neprávem opomíjena, přitom je ale spolehlivější než běžné uzení a klobásy tak ve sklenici vydrží mnohem déle, navíc i jejich skladování je mnohem méně náročné na nízké teploty než u klasických uzených domácích klobás. Navíc je možné … Číst dál