Tlačenka v bachoru

Tlačenka

Na tlačenku v bachoru budeme potřebovat 2kg vepřové plece bez kosti 2kg vepřového boku 0,5kg vepřového ořezu 0,5 kg vepřové kůže 0,5 l  vepřové krve 0,2 kg vepřového škvařeného sádla 50g cibule, sůl, pepř Postup Vepřovou plec, bůček a ořez uvaříme do poloměkka, zvlášť do měkka uvaříme kůže. Uvařené maso necháme vychladnout, bůček vykostíme a … Číst celé

Chalupářská tlačenka

Tlačenka

Na 5 kg masa potřebujeme 3,5 kg vepřové hlavy 1kg vepřových jazyků 0,5 kg vepřové kůže 0,5 litru vepřové krve 0,5 litru vývaru z vepřového masa Na 1kg směsi na tlačenku 25g soli, 2g pepře, 0,5 g nového koření 0,2 g majoránky, 6 g třeného česneku. Postup Očištěnou vepřovou hlavu a jazyky uvaříme do poloměkka, … Číst celé

Tmavá tlačenka

Tlačenka

Na tmavou domácí tlačenku potřebujeme 2,5kg vepřové hlavy 1kg vepřových kolen 0,7 kg vepřových nožiček 0,5 kg vepřového výřezu 0,3 kg vepřové kůže 0,5 litru vepřové krve 0,5 kg tučného vývaru z masa. Na 1 kg tlačenky pak potřebujeme 25g soli, 2g pepře, 0,2 g majoránky 0,5g nového koření, 6g třeného česneku Postup Očištěnou hlavu … Číst celé

Slezská tlačenka

Tlačenka

Na 5 kg slezské tlačenky potřebujeme 2,5 kg vepřového plecka  1,5 kg vepřového boku , pokud možno libového 0,7 kg vepřových jater 0,3 kg vepřové kůže 0,1 kg cibule, cibule a sádlo jako koření na 1kg slezské tlačenky pak 25g soli, 2g pepře,0,3g zázvoru, 0,3g kmínu a 0,1 g hřebíčku Postup Vepřové plecko nebo ramínko … Číst celé

Játrová tlačenka

Tlačenka

Na výrobu játrové tlačenky budeme potřebovat 3,5 kg vepřového ramínka bez kůže a kostí 1kg vepřových jater 0,5 kg vepřové kůže 0,8 litru netučného vývaru z vařeného masa 50g cibule na kilo hmoty tlačenky pak asi 25g soli, 2g bílého pepře0,3g kmínu, 0,1g muškátového květu Postup Očištěné vepřové ramínko uvaříme do poloměkka  masa nakrájíme na … Číst celé

Šunková tlačenka

Vepřová kýta

Na výrobu šunkové tlačenky budeme potřebovat 1,5 kg vepřové kýty 1kg vepřového plecka 1kg vepřové krkovice 1kg vepřového kolena 0,5 kg vepřové kůže 0,8 kg vývaru z masa 60g cibule na 1kg hmoty pak 30g soli, 2g pepře a 0,2g majoránky Postup Vepřové maso vařené do poloměkka vykostíme, odstraníme kůže a pokrájíme na kostky.  Vybíráme … Číst celé