Grilovaná žebra

Grilovaná žebra

Grilovaná vepřová žebra jsou letní klasikou a každý, kdo někdy griloval venku žebra určitě vyzkoušel. Přesto jsou vepřová žebírka ( naprosto neprávem) dost podceňovaným druhem masa i při zabijačce. Hodnocení typu “je to samá kost a není na tom žádný maso” je sice z části pravdivé, na druhou stranu se tenhle druh vepřového ideálně hodí … Číst celé

Marináda na grilovanou krkovičku

Marináda

Když si pustíte v televizi nějaký pořad o vaření a dostanete se na nějaké letní téma – třeba grilování, máte pocit, že vepřové je moderně řečeno „Out“. Kdo negriluje hovězí maso, ideálně dovezené přes půl zeměkoule, pořádně uleželé, není „In“. Pokud jeho maso na grilu není z uruguaysky  bučící krávy nebo jihoamerického býka, připadá si tak … Číst celé

Grilovaný bůček

Grilovaný vepřový bůček

Těžko říct, odkud to vlastně přišlo. Jestli od našich západních sousedů, nebo až ze Států. O čem že je řeč – o grilovaném hovězím mase. Steaky, steaky, steaky ! Člověk začíná mít pocit že pokud na grilu nemáte alespoň půlkilový stejk z argentinské krávy, jak byste ani nebyl. A přitom existují mnohem zajímavější masa než … Číst celé