Zabijačkový guláš

Vepřový guláš

Zabijačkový guláš je klasické jídlo každé domácí zabijačky. Na jeho přípravu se spotřebovávají méně hodnotné druhy masa, využívá se vývar, ve kterém vaříme jitrnice i jelita – pokud totiž některá z jitrnic praskne, přišli bychom o cenný obsah. Obyvklá dávka se liší řezník od řezníka, základní poměr pro každý zabijačkový guláš je asi tento viz ingredience. Ingredience … Číst dál

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Někdo říká, že správný guláš musí být z hovězího masa. Prostě guláš rovná se hovězí. A to myslím není vůbec žádná pravda.  Hovězí kližka, která se nejčastěji používá, není nějaký zázračný kus masa. Dokonce bych řekl, že existují daleko chuťově zajímavější masa než hovězí kližka.  A mezi ně patří i hodně vepřového. Na vepřový guláš. Stereotyp, který … Číst dál

Poctivý domácí guláš

Vepřový guláš

Receptů na guláš je snad stovka. Každý má ten svůj, prověřený, na který nedá dopustit a bez kterýho si nedokáže představit jakoukoliv akci, která guláš vyžaduje. Ať už je to oslava, svatba a podobně, vždycky se hodí ji zakončit poctivým guláškem. No upřímně… Dokážete si představit něco lepšího, než se o půlnoci, posilněný alkoholem, zakousnout … Číst dál

Vepřový guláš z plecka

Guláš

Ze všech stran se na nás valí zásady zdravýho životního stylu „Jezte hodně zeleniny, jezte luštěniny. Dělejte všechno na páře.“ Jenže někdy zkrátka přijde okamžik, kdy chceme zažít jinou chuť a to chuť smažený cibule na sádle a dokonalýho domácího knedlíku nebo čerstvýho chleba. Kde jinde tyhle věci propojit, než v klasickým hospodským guláši. Nevim … Číst dál