Ovarová tlačenka

Ovarové koleno

Na ovarovou tlačenku budeme potřebovat 4,5 kg vepřového ramínka bez kůže a kostí 0,5 kg vepřové kůže 1,25l nemastného vývaru z masa na kilo nálevu tlačenky 25g soli, 2g pepře, 0,1 g hřebíčku Postup Čerstvé ramínko bez kůže a kostí předvaříme do poloměkka a nakrájíme. Dobře rozvařené kůže umeleme na jemno, do připravené nádoby vložíme … Číst dál

Selská tlačenka

Tlačenka

Na 5 kg selské tlačenky budeme potřebovat 4,5 kg vepřové hlavy 0,5 kg vepřové kůže 0,8 l vývaru z vařeného masa 50g cibule Na kilo tlačenky pak potřebujeme 30g soli, 2 g pepře0,5g nového koření, 0,2g majoránky, 6g třeného česneku Postup Očištěnou vepřovou hlavu uvaříme do poloměkka a po vychladnutí vykostíme. Maso nakrájíme na asi … Číst dál

Masová tlačenka

Tlačenka

Na výrobu masové tlačenky budeme potřebovat (která se obvykle dělá libovější)  2kg vepřové hlavy 2kg vepřových kolen vepřových jazyk 1kg vepřové plece dvě velké cibule masový vývar ( použijeme z ovaru) sůl, pepř majoránku a bobkový list případně paštikové koření drcený česnek Postup Dobře povařené maso z vepřové hlavy a kolen obereme, a spolu s masem z … Číst dál

Domácí tlačenka

Tlačenka

Na výrobu domácí tlačenky budeme potřebovat 2kg vepřové hlavy 1,5 kg vepřových kolen 1kg vepřových jazyků 0,5kg vepřových jater 1 středně velkou cibuli asi 0,8 litru vývaru z masa na 1kg tlačenky pak 30g soli, 2 g pepře 0,2 g majoránky 0,5g nového koření 3 stroužky třeného česneku Postup Vařenou vepřovou hlavu a kolena vykostíme, … Číst dál