Na výrobu 1kg frankfurtských párků budeme potřebovat
- 0,4kg hovězího masa
- 0,2kg vepřového libového plecka
- 0,2 kg vepřového výřezu
- 0,2 kg vepřových laloků
- 60ml vody
- 2g mletého bílého pepře
- 1g mletého nového koření
- 0,5g muškátového květu
- špetku strouhaného muškátového oříšku
- skopová střívka
Postup
Hovězí maso umeleme přes desku s otvory 2mm 2x a vymícháme s vodou v jemnou spojku. Do spojky pak přidáme stejně umleté vepřové plecko bez kůže, vepřový výřez a vepřové laloky nakrájené na drobné kousky, okořeníme a vše společně promícháme s vodou. Vody přidáme tolik, aby zůstala zachována vazná konzistence suroviny.
narážíme do skopových střívek, párky o hmotnosti asi 100g vkládáme do vyhřáté udírny a udíme asi hodinu při 70 stupních , dokud se párky v udírně dozlatova nezbarví. Pak je buď dovaříme asi10 minut při 75 stupňové vodě, nebo dále udíme v udírně při 90 stupních asi hodinu a půl.