Buchta do jitrnic

Buchta do jitrnic

Domácí zabijačkové jitrnice a jelita se nedělají jen z masa, jak by se na první pohled mohlo zdát. Velmi podstatná je ještě jedna surovina – buchta do jitrnic. Zaslechl jsem sice, že někde jí nahrazují bílým pečivem – rohlíky nebo houskami – ale to je myslím chyba.  Zabijačková buchta je pro jitrnice nenahraditelná a tvoří podstatnou část hmoty … Číst dál

Bíle pečivo – zabijačková buchta

Zabijačková buchta

Bílé pečivo přidáváme pro zjemnění a celkové sladění chutí většiny zabijačkových pochoutek. Obvykle se používají žemle nebo žemlovka, někteří si však připravují vlastní pečenou tzv. zabijačkovu buchtu. Důležité je, aby pečivo nebylo staré, plesnivé, a nemělo cizí pach. Do zabijačkových pochoutek se přidává namočené ve vodě, vymačkané a roztrhané na malé kousky. Nikdy nezapomeneme z … Číst dál