Na saské jitrnice potřebujeme
- 2 kila vepřových jater
- 50 g cibule
- 1,5 kg vepřového ořezu
- 2kg hřbetního sádla
- 0,6 kg vepřové slaniny
Na 1 kg jitrnic potřebujeme 28g soli, 1,5gramu pepře, 0,5g nového koření a majoránky.
Postup
Rozkrájená vepřová játra a cibuli umeleme. pak přidáme vařený vepřový ořez a vařené hřbetní sádlo a umeleme společně s játry. K této směsi přidáme vařenou nakrájenou slaninu a okořeníme solí, pepřem, novým kořením a majoránkou. Vše dobře promícháme a naplníme do střev. Vaříme jako ostatní jitrnice 15-20 minut při 90 stupních.
Více zde: https://www.zabijacky.cz/recepty-na-zabijacku/jitrnice/saske-jitrnice/