Koření na zabijačku

Koření na zabijačku je důležité pro chuťovou úpravu pokrmů. Nečekejte nějaké cizokrajné koření, českou klasikou zůstává pepř, nové koření, kmín , hřebíček a majoránku. Den před porážkou prasete koření umeleme, majoránku jemně promneme. Asi kilogram cibule jemně nakrájíme, a na sádle do růžova osmažíme.

KořeníRovná polévková lžíceRovná kávová lžičkaJiné dávkování
Pepř9 g2-3 g
Mletá paprika3g plná kávová lžička s kopečkem
Nové koření1,5 g
Kmín2,5 g
Zázvor2 g
Muškátový oříšek1 celý asi 5g
bobkový list10 listů 2 gramy
Hřebíček6-7 g2-3 g
[Celkem: 0   Průměr: 0/5]

Napsat komentář