Čištění vnitřností

Vnitřnosti

Opláchnuté vnitřnosti před dalším zpracováním podle potřeby rozdělíme, odstraníme nevhodné části a vypereme. vepřové srdce rozřízneme, zbavíme zbytků krve, vypláchneme, odstraníme tuk, blány a aortu vepřová játra odřízneme bez poškození žlučníku a omyjeme studenou vodou vepřové ledviny rozřízneme , odstraníme tuk, vykrojíme močovody a nakrájíme na plátky. Plátky máčíme asi 1/2 hodiny ve vlažné vodě … Číst dál

Vaření vnitřností

Vykolování prasete

Vnitřnosti vaříme odděleně, abychom nezbarvili světlý vývar z masa potřebný do jitrnic, tlačenky a dalších výrobků. Společně uvaříme očištěné plíce, jazyk, srdce, slezinu, jícen a krvavé odřezky z krku. Z jícnu po ovaření použijeme maso do jitrnic. Vývar z vnitřností smísíme se zbytkem vývaru z masa. Směs obou vývarů dále využijeme k uvaření hotových jitrnic, … Číst dál