Řeznické buřty

Na výrobu řeznických zabijačkových buřtů (špekáčků) budeme potřebovat…

Ingredience

  • 3 kila zadního hovězího
  • 1 kilo vepřového výřezu
  • 2 kila sádla nebo velmi tučného bůčku
  • krupice na zahuštění
  • 1 palička česneku
  • 10 g červené papriky
  • sůl a pepř
  • vodu na vymíchání spojky
  • sladkou papriku na dobarvení buřtů

Postup výroby řeznických buřtů

  • hovězí maso umeleme na jemno a společně s kořením, krupicí a vodou umícháme do homogenní spojky
  • až přidáme pak přidáme mletý vepřový výřez ( případně vepřové koleno)
  • sádlo nebo tučný bůček nakrájíme na kostky cca 0,5 cm
  • vmícháme do spojky
  • plníme do silnějších střívek, vážeme cca po 10 cm
  • dáme do teplé udírny asi na 2-3 hodiny
  • pak povaříme v horké vodě dalších 30 minut
  • znovu doudíme ( necháme oschnout) dalších 30 minut

Napsat komentář