Domácí vepřové klobásy

Pokud už Vás omrzely supermarketové uzeniny plné drůbežího separátu, barviv a mleté housky , můžete zkusit domácí vepřové klobásy. Dá se na ně zpracovat celkem dost masa, které není v kuchyni příliš populární hlavně díky své tučnosti.

Na domácí vepřové klobásy budete potřebovat

  • 2 kila zadního hovězího
  • 2 kila tučného vepřového bůčku
  • kilo vepřové plece
  • kilo vepřového výřezu nebo ovarového kolene
  • 1/4 kila krupice
  • voda na vymíchání hovězí spojky
  • pepř a sůl
  • na kilo směsi 3 g sladké papriky
  • na kilo směsi 1 g drecného kmínu
  • 3 stroužky česneku

Recept :

  • hovězí maso pomeleme na jemno a osolíme
  • přidáme na jemnou umletý vepřový výřez
  • vymíchíme s voud a krupicí do homogenní spojky
  • pak vmícháme koření a znovu osolíme
  • ostatní vepřové maso pokrájíme asi na půl centimetrové kostičky
  • naplníme do střev, vážeme asi po 15 cm
  • udíme v teplém kouři asi 3 hodiny
  • necháme dojít v horké vodě asi půl hodiny – ne varem
  • znovu udíme další 2 hodiny vlažným kouřem

Napsat komentář