Když domácí zabijačka, tak domácí salám!

Po tom, co jsme si v nejmenovaném supermarketu koupili salám, který ( i když deklarován jako „domácí selský“) viděl maso asi jen z dálky a v noci, jsme se rozhodli spáchat vlastní salám doma. Sice jsme maso museli vytáhnout z mrazáku z minulé zabijačky , ale i tak by se daly všechny suroviny ( až na koření a hovězí na spojku) označit jako domácí. A tak i salám byl domácí 🙂

Zabijačka bez domácího salámu? NE!

Není nad to, když víte, co jíte. A tady jsme použili opravdu jen vepřové a hovězí maso a koření. Žádné drůbeží separáty, žádnou housku, žádná éčka. Prostě víte, co jíte. Cenově jsme asi vyrobili dražší salám než ten paskvil ze supermarketu, ale vůbec nám to nevadilo.  Výroba domácího salámu není vůbec složitá záležitost, a zvládnete ji i s běžným vybavením kuchyně. Oproti běžnému vaření budete potřebovat nějaký funkční mlýnek na maso– a to nejen na mletí masa. Šlo by samozřejmě salámy plnit i ručně, ale trvalo by to dlouho, a efekt by asi nebyl takový.  Takže mlýnek určitě – pak potřebujete salámová střívka ( nechají se snadno pořídit – my jsme si pořídily tenká uditelná salámová střívka, stojí pár korun) , a nějaký vybraný recept na domácí salám ( a podle toho opatřit i další suroviny- hlavně koření)  Další práce jsou už pak docela jednoduché, a zvládne je každý

2 komentáře u „Když domácí zabijačka, tak domácí salám!“

  1. Dobrý den,chtela jsem se zeptat jestli máte knížku o domácí zabijačce a klobásách nemohli by ste my postat Děkuje Pokladníková

    Odpovědět

Napsat komentář: martin Zrušit odpověď na komentář