Masová tlačenka

Na výrobu masové tlačenky budeme potřebovat

(která se obvykle dělá libovější)

  • 2kg vepřové hlavy
  • 2kg vepřových kolen
  • vepřových jazyk
  • 1kg vepřové plece
  • dvě velké cibule
  • masový vývar ( použijeme z ovaru)
  • sůl, pepř
  • majoránku a bobkový list
  • případně paštikové koření
  • drcený česnek

Postup

Dobře povařené maso z vepřové hlavy a kolen obereme, a spolu s masem z jazyka nakrájíme na kostky cca 3×3 cm. Jazyk nezapomeneme stáhnout z kůže, byl by pak v tlačence velmi tuhý.
Protože domácí masová tlačenka bývá obvykle libovější než běžná zabijačková, vybíráme kousky libového a dáváme jim přednost před tučnějším masem.

Do pokrájeného masa pak přidáme nakrájenou cibuli, a utřený česnek, a směs dochutíme. Naplním,e do připravených obalů, dobře zavážeme a vaříme dále dvě hodiny na 95 stupňů. Voda by měla být vařicí,nikoli však vroucí.

Napsat komentář