Kniha návštěv

143 komentářů u „Kniha návštěv“

  1. Zdravičko, je mi 23 let a dělám řezníka. Nejkrásnější práce. Jsem rád, že jsem začal mladej. Udržujte tradici českých zabijaček a vlastních dom. receptů. Nazdaj 🙂

    Odpovědět
  2. Přeji krasný den muj děda byl řezník a toto žemeslo dělal ještě ve svych 81 letech mrzelo ho že jsem se šel učit instalaterem a od mtadí vím o čem to je v letošním roce jsem si dal předsevzetí postavil jsem letní kuchyn na zabíjačky a oprašil nařadí po dědovi vždyt sekera a kolíbka f,Mrazek Slany

    Odpovědět
  3. Zdravím hledám řezníka na domácí zabijačku 180kg čuníka.Jako malej jsem viděl sposty zabijaček a pomáhal jsem při nich akorád když jsem míchal krev tak to bylo dost odporný.Mužete mě napsat na email Bejko14@centrum.cz pokud ste řezník nebo o nějakém víte.děkuji

    Odpovědět
  4. Díky za super inspiraci, jsem z města, a zabijačka na mě působí dojmem něčeho poctivě venkovského 🙂 K obsahu bych měla jen jednu pozvánku – škoda, že v novinkách nemáte více upoutávek na zabijačky pro veřejnost, které se teď pořádají.

    Odpovědět
  5. Pane, děkuji za super info, super, super,super. Budu udit dle vašeho návodu a poto Vám mailem pošlu ochutnat, díky. 🙂

    Odpovědět
  6. Zdravím ač jsme spoustu let u rodiču zabijeli čuniky,nikdy jsem presne nevedela co,kdy a jak.Letos poprve jsme si troufli sami,rady znamych,tapani v pameti a pak jsem objevila vase stranky…super!!!!U nas na Podripsku se temer vse dela stejne a je to výborné,teda u nasich.Nebyla jsem si jista nakupy a pripravou,jukla jsem do pc a zadny problem.Dnes budem udit,opet sedim u pc a ziram na vase rady…Samozrejme ne vse delam do detailu,chute jsou ruzne,zvyky,zkusenosti,zalezi na kazdem,prece domaci zabijecky jsou proto aby jsme si udelali sve domaci vyrobky a s chuti je..prominte…sežrali a podarovali sve zname.P.s..kroupy proplachujem taky..Díky za vase rady,super!!!!!

    Odpovědět
  7. zdravím, chtěl jsem poděkovat za vyčerpávající povídání o zabíjačce do nejposlednějších detailů je to super. díky Martin

    Odpovědět
    • jsem řeznik takže mi nejde o penize ale o čest ..učtuji tak 200 až 300 plus nějakou vyslužku ale jen simbolickou..a dovoz na misto zabijačky..

      Odpovědět
  8. Pěkný dne
    Našel jsem náhodou tento WEB a předpokládám, že zde mohu nalezt odpověď na svůj rozhodovací problém. Chci si koupit kvalitní vykošťovací nůž, který by neměl jen sloužit na vykoštování vepřového. Ale nevím jakou velikost čepele mám zvolit 12cm nebo 15cm. Poraďte, jestli máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji mnokrát.

    Odpovědět
  9. 20 let po uvaření proplachujeme kroupy studenou vodou. Chtěl jsem se ochytřit a na tomto webu si mimo jiné přečetl, že se nemají po uvaření proplachovat a udělal to tak. Hrubá chyba!!!!! Uvařené kroupy propláchněte studenou vodou-nebudou se lepit.Ostatní rady celkem O.K.

    Odpovědět
    • kroupy se neproplachují,pak jsou ve výrobku jak broky ,mají být slizké,mají i lepší chut´a lepe vážou ,nazdar

      Odpovědět
  10. Zdravim,

    hladam nejaku sadu do 100 eur pre masiara.Nechcem kupit sadu ktora ma nekvalitnu čepel. Ak ma niekto navrhy sem s nimi.

    Dik

    Odpovědět
  11. Jaku koliv klobasu kovpim,je to stejne, je tam citit smrad,a chut řepkoveho oleje, proč???
    jsem narodnostni Madarka, ze sedlaku,a zaklad priprav je na vepřoviím sadle,oleji,timiany, kminy a voloviny do klobas na patři,kazdy´,kdo si založi řeznictvi a chce zbohatnovt,at si nauci techologiji virobi,a ne leze do prdele Evropske unijiů.

    Odpovědět
    • Je to pravděpodobně tím že prase bylo krmené převážně kukuřicí pak sádlo neztuhne tak jako po ječmeni a pšenici.Věřte mi jsem větší chovatel prasat a prodávám prasata na domácí zabíjačky S Pozdravem Michal

      Odpovědět
    • Naši krmili prasce prevažne kukuricou a masť vždy stuhla. Problém bude v teplote pri škvarení a dĺžke doby vytápania masti

      toto som našiel – ….dochází k chemické přeměně nenasycených mastných kyselin na nasycené. Přítomnost nasycených mastných kyselin v tuku zvyšuje jeho bod tání a způsobuje tak jeho tuhnutí při pokojových teplotách.

      Odpovědět
    • mozna davate vic vody na zacatku,krmenim bych teda rekla ,ja ,jsou spis blativy skvarecky,sadlo by melo ztuhnout vzdycky.

      Odpovědět

Napsat komentář: František Zrušit odpověď na komentář