Kniha návštěv

0 0 vote
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
141 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek
Marek
6 měsíců před

Mate prosim někdo tabulky na přepočet váhy podle délky obvodu hrudi prasete, res., délka krát obvo. Děkuji

Titulek
Tabulky
Joska
Joska
6 měsíců před

Ačkoliv maso udím max. 5 hodin, nemá tu ,,správnou” barvu, ale je černé. Kde je chyba? Děkuji.

Titulek
Barva uzeného masa
Petr
Petr
6 měsíců před
Reply to  Joska

Špatné a možná vlhké drevo. Zkuste ubrat na množství kouře , vyzkoušejte bukove piliny

Marek
Marek
6 měsíců před
Reply to  Joska

Může to být i udírnou. Špatný tah a kouř se točí v udírně místo tepla

Palo
Palo
6 měsíců před
Reply to  Joska

Studeny uzak?? dreveny?? zdeny?? kde mate ohniste?? cim topite?

Jarda
Jarda
6 měsíců před
Reply to  Joska

Především špatné dřevo . Jedině Buk-je zlatavé i po 10 hod

Sandra
Sandra
6 měsíců před

Dobrý den, nevíte někdo o někom, kdo provádí domácí zabijačku se vším všudy někde na hradecku či pardubicku pro uzavřenou skupinu do 20 lidí (i s ubytováním). Vše, co nacházím na webu, je jen na Moravě. Děkuji

Titulek
zabijačka se vším všudy
Berry
Berry
6 měsíců před
Reply to  Sandra

Klidně přijedu

Mirek
Mirek
6 měsíců před

myslím že na hlavní věc přípravy v den zabíjačky jste zapoměli příprava vody v kotli na paření prasete to když se zanedbá muže řezník jít domu a zabíjačka memuže začít taky každej správnej řezník když přijde do dvora to je první co udělá de se podívat jestli se voda vaří a takoví co teprve snášejí štoček z pudy a zatápějí pod kotlem je lepší zabíjačku zrušit a být tím řezníkem už bych do takové rodiny nepřišel

Titulek
den zabíjačky
Jirka
Jirka
6 měsíců před

Zdravím, je tu někdo z Prahy 10 nebo dosažitelného okolí kdo by byl ochoten půjčit na den zabíjačkový kotel?
Volejte 605228855

Titulek
Kotel na zabíjačku
Pražák
Pražák
6 měsíců před
Reply to  Jirka

Kolik zaplatíš?

hanys
hanys
6 měsíců před
Reply to  Jirka

pražák se nezapře

Petr
Petr
6 měsíců před

Dobrý den,
rád si vyudím domácí klobásy a doposud jsem papriku a ostatní koření přidával do sekánky až těsně před narážením a následným uzením. V některých recepturách se paprika s ostatním kořením přidává do sekánky,narazí do střev a nechá 2-3 dny zrát v lednici. U tohoto postupu jsem zaslechl názor,že ml.paprika ve směsi zkysne. Máte někdo s tímto zkušenosti? Zkuste mi prosím poradit. Děkuji. Petr V.

Titulek
domácí klobásy a ml.paprika
Zabijačky.cz
Zabijačky.cz
6 měsíců před
Reply to  Petr

Už jsme to také slyšeli, ale nevím o nikom , komu by paprika ve směsi zkysla. Těžko říci, každý má svůj vyzkoušený postup …

kyta
kyta
6 měsíců před

Jak jsem si přečetlatak sádlo se má škvařit při vyšší teplotě?? Já škvařila na menším stupni a sádlo mi neztuhlo,je to tou teplotou?? Díky Kýta

Titulek
tuhost sadla
Honza
Honza
6 měsíců před
Reply to  kyta

Nejspíš jste ho odstavila brzy. Škvarky musí vyplavat, zrůžovět a musí jít vařečkou o stěnu hrnce se zaprskáním lehce rozmáčknout. To je ta pravá chvíle na odstaveí. S teplotou to nepřehánět, ke konci na mírném ohni. Jinak ho přepálíte, nebo může i vzplanout!

Josef
Josef
6 měsíců před

Dobry den.Remeslo reznik-uzenar melo svuji specifickou mluvu hantyrku.A ta v dnesni dobe rezniku ve fabrikach uz zanika.Remeslo delam 40 let.Melo to svoje kouzlo.Prkl:krajcpan,speksnajdr,lyziny,kocka,vlcek,karabacek,pero,hajtlak atd.Remeslo ma zlate dno??Dekuji za ty stranky.Super.

Titulek
Reznicka mluva
Wlk
Wlk
6 měsíců před

Dobrý den chci se s Vámi podělit o zajímavý styl bourání,sice nezvyklý ale dle mého soudu hezký,rychlý,efektivní…..

https://www.youtube.com/watch?v=eS5bogKkx54

Titulek
bourání...
Petr
Petr
6 měsíců před

Ahoj, rád bych vyzkoušel uzení vepřových jazyků a pořebuji poradit jak na to.Zejména s odstraněním drsného povlaku(jak a kdy).S uzením masa problém nemám jen nevím jaký je postup u jazyků. Díky za dobré tipy. Petr.

Titulek
uzení vepřových jazyků
Jíra Řezňa
Jíra Řezňa
6 měsíců před
Reply to  Petr

Vepřové jazyky se udí stejně jako hovězí a to tak jak jsou.Drsný povlak se sloupne až po uvaření před konzumací či jiném použití.Jde to celkem snadno,chce to co nejdříve,jak se říká,ještě za tepla.

jarda
jarda
6 měsíců před

zdravím Vás.Má někdo osvědčenej recept na domácí šunku???díky moc

Titulek
šunka
Elenka
Elenka
6 měsíců před
Reply to  jarda

Ahoj, ja som robila sunku podla tohto receptu a nestazujem si 🙂

https://www.zabijacka.sk/recepty-na-domacu-sunku-zo-zabijacky.html

pavel
pavel
6 měsíců před
Reply to  jarda

ted sem si prave jednu koupil v bazaru…

Ladik
Ladik
6 měsíců před

Bezva stránky, až na tu gramatiku.

Titulek
super
PavelK
PavelK
6 měsíců před
Reply to  Ladik

Přišel ses zdokonalit v češtině nebo chceš umět to, co umí jen málo lidí?!

Klara
Klara
6 měsíců před

Zdravim! Hledame reznika na sobotu 26.1.2013. Zabijacku delame jako darek pro kolegu z prace a reznik nam na posledni chvili vypadl. Prase uz bude rozpulene…Akce se uskutecni u Msena u Melnika, pro pripadneho reznika v rozumne vzdalenosti dojedeme. Bude tam prima parta. Piste prosim na saskova@email.cz. Diky!

Titulek
hledame reznika
Jiřina
Jiřina
6 měsíců před

Zažila jsem od dětství hodně domácích zabíjaček,ale to je již minulost.Vzpomínám na výborného řezníka pana Františka Plašila ze Mcel,který byl mistr svého oboru.

Titulek
vzpomínka
zdeněk
zdeněk
6 měsíců před

jsem rád že jsem našel tyto stránky.zabijím od mladí,od pomocníka po řezníka,ale rád si tady počtu něco vyzkouším porovnám…..prostě skvělé tak stále dál…

Titulek
jen tak dál.
Marek
Marek
6 měsíců před

Prevádzkujeme web s výbavou pre domácu zabijačku http://www.zabijacka.sk Myslíte si že by sa uživil aj v Českej republike? zemcik@gpr.sk

Titulek
Zabijačka
Lenka Šílová
Lenka Šílová
6 měsíců před

Stránky jsou sice super,ale nikde jsem se nedočetla recept na žemli neboli domácí hosku do prejtu nebo jitrnic. Může mi někdo poradit??? Díkys 🙂

Titulek
POMOC
Ilona
Ilona
6 měsíců před

Domácí žemle do jaternic se peče z hladké mouky a droždí, zadělává se vlažnou vodou a nesolí se.

jíra řezňa
jíra řezňa
6 měsíců před

Recept bude na buchtu do největšího pekáče Rozpočet: 2 kg polohrubé mouky, 1 litr vlažné vody, 2 kostičky droždí, uděláme si kvásek a zaděláme těsto, necháme vykynout, pak znova proděláme a necháme ještě jednou vykynout, dáme do pekáče a než vložíme do trouby, necháme ještě jednou vykynout, POZOR: buchtu nesolíme, protože potom budeme solit jitrničky a bylo by to moc slané. S buchtou budete moc spokojené a již ji budete vždy používat při výrobě domácí zabijačky . Přeji dobrou chuť

luboš
luboš
6 měsíců před

Chtěl bych tímto poděkovat za tyto krásné a poučné stránky.

Titulek
poděkování
stazinka
stazinka
6 měsíců před

dobry den, zajimalo by me, kolik dostanu cisteho masa z domaci zabijacky, pokud mam napr. 200 kg prasatko, udelam si bezny pocet jitrnic, jelit, tlacenek, sadlo a skvarky. zajimalo by me, kolik clovek po odecteni techto produktu dostane cisteho masa, ktere si nejakym zpusobem uskladnuje, zapocitavam i maso na uzeni a bokoviny. muze mi nekdo poradit?

Titulek
kolik je masa ze zabijacky
jíra řezňa
jíra řezňa
6 měsíců před
Reply to  stazinka

Takže stručně,odhadem a budu se držet při zemi:kýta řízky-12kg,kotleta s kostí-10kg,krkovice s k.-8 kg,boky s k.-14 kg,plec bez k.(pokud je nesvaříte do tláči či gulášku)-8kg,panenky-1.Samozřejmě záleží na tom kdo to vybourá(vykostí),odřezků při koštění by pak nemělo být víc jak 2kg.(bez kůží)

Miroslav Kédl
Miroslav Kédl
6 měsíců před

Krásné stránky právě jsem byl dědovi zapálit svíčku od svých 5 let jsem mu asistoval a nyní já k tomu chci vést vnoučata letos jsem dokončil kuchyn na dvoře doplnil profi nože dcera už se těší na uzení s dědou jsme dělali klobásy ze skopového a vepřového vzpomente se mnou na řezníka Josefa Kédla

Titulek
Náš děda Josef pan řezník do 81let
Marcela
Marcela
6 měsíců před
Reply to  Miroslav Kédl

Závidím prožila jsem to samé v životě

spruslik
spruslik
6 měsíců před

Ahoj,přeji si,aby stránky běželi co nejdýl,neboť jako inspirace a návod je to k nezaplacení.

Titulek
Domácí
Méďa
Méďa
6 měsíců před

Zdravičko, je mi 23 let a dělám řezníka. Nejkrásnější práce. Jsem rád, že jsem začal mladej. Udržujte tradici českých zabijaček a vlastních dom. receptů. Nazdaj 🙂

Titulek
pozdrav
Mirek
Mirek
6 měsíců před

Přeji krasný den muj děda byl řezník a toto žemeslo dělal ještě ve svych 81 letech mrzelo ho že jsem se šel učit instalaterem a od mtadí vím o čem to je v letošním roce jsem si dal předsevzetí postavil jsem letní kuchyn na zabíjačky a oprašil nařadí po dědovi vždyt sekera a kolíbka f,Mrazek Slany

Titulek
zabíjačka
Jan
Jan
6 měsíců před

Zdravím hledám řezníka na domácí zabijačku 180kg čuníka.Jako malej jsem viděl sposty zabijaček a pomáhal jsem při nich akorád když jsem míchal krev tak to bylo dost odporný.Mužete mě napsat na email Bejko14@centrum.cz pokud ste řezník nebo o nějakém víte.děkuji

Titulek
Zabijačka
josef fiala
josef fiala
6 měsíců před
Reply to  Jan

Jsem řezník tak Ti přeji hodně zábavy při zabití mušíka. Hlavně opatrně

Janča
Janča
6 měsíců před

Díky za super inspiraci, jsem z města, a zabijačka na mě působí dojmem něčeho poctivě venkovského 🙂 K obsahu bych měla jen jednu pozvánku – škoda, že v novinkách nemáte více upoutávek na zabijačky pro veřejnost, které se teď pořádají.

Titulek
Díky za inspiraci
warrigal
warrigal
6 měsíců před

Pane, děkuji za super info, super, super,super. Budu udit dle vašeho návodu a poto Vám mailem pošlu ochutnat, díky. 🙂

Titulek
super
Vilda
Vilda
6 měsíců před
Reply to  warrigal

Super stanky, abych řek pravdu, tak domácí zabijačka je pro mně nejkrásnější svátek v roce.

Iveta
Iveta
6 měsíců před

Zdravím ač jsme spoustu let u rodiču zabijeli čuniky,nikdy jsem presne nevedela co,kdy a jak.Letos poprve jsme si troufli sami,rady znamych,tapani v pameti a pak jsem objevila vase stranky…super!!!!U nas na Podripsku se temer vse dela stejne a je to výborné,teda u nasich.Nebyla jsem si jista nakupy a pripravou,jukla jsem do pc a zadny problem.Dnes budem udit,opet sedim u pc a ziram na vase rady…Samozrejme ne vse delam do detailu,chute jsou ruzne,zvyky,zkusenosti,zalezi na kazdem,prece domaci zabijecky jsou proto aby jsme si udelali sve domaci vyrobky a s chuti je..prominte…sežrali a podarovali sve zname.P.s..kroupy proplachujem taky..Díky za vase rady,super!!!!!

Titulek
Domácí zabíjačka
petra nováková
petra nováková
6 měsíců před

dobrý den hledám dobreho masaře který by uskutečnil zabijačku pro žáky střední školy zemědělské z okolí těšína v případě zájmu mne kontaktujte na email petlinek10@seznam.cz

Titulek
dobrý masař.
Jarda
Jarda
6 měsíců před

Pravděpodobně jste teotetik neznalý věci, ěkolik hodin v receptu uzení masa ……

Titulek
recept
Miroslav
Miroslav
6 měsíců před

Zdravím přečetl jsem si vaše recepty nějake vyzkoušim děkuji za typy..

Titulek
Domací Zabijačka
141
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x