Kniha návštěv

0 0 vote
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
141 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
martin
martin
6 měsíců před

zdravím, chtěl jsem poděkovat za vyčerpávající povídání o zabíjačce do nejposlednějších detailů je to super. díky Martin

Titulek
web
Jarda
Jarda
6 měsíců před
Reply to  martin

opravdu je to vyčerpávající …. Autor je neznalec praxe a pouze překopírovává texty z jiných webů, které bohužel nejsou kompetentní

Jarda
Jarda
6 měsíců před
Reply to  martin

O jaké texty jde a odkud jsou překopírovaný?Děkuji za odpověd

Petr
Petr
6 měsíců před
Reply to  martin

Těžko je může kopírovat, nikde takhle souvislé informace nenajdu. Spíš si myslím, že ostatní kopírují odsud 🙂

Iveta
Iveta
6 měsíců před
Reply to  martin

Ahojky, mame stejny nazor jsou hodne dobry,nejlepsi.

Slavomír
Slavomír
6 měsíců před

Prosím o radu ako sa porciuje pecene prasiatko?

Titulek
Porcovanie pečeného prasiatka
Zdenek
Zdenek
6 měsíců před

Hledame reznika. Jaka je prosim cena zabijacky? Piste na badyloff@gmail.com nebo volejte na 774003004. Dekuji

Titulek
Reznik
radek
radek
6 měsíců před
Reply to  Zdenek

jsem řeznik takže mi nejde o penize ale o čest ..učtuji tak 200 až 300 plus nějakou vyslužku ale jen simbolickou..a dovoz na misto zabijačky..

tycon@seznam.cz
tycon@seznam.cz
6 měsíců před
Reply to  Zdenek

Dobry den,muzu se zeptat odkud jste? Marne zhanim reznika v okoli Brna na domaci zabijacku.

Jan Pohan
Jan Pohan
6 měsíců před

Pěkný dne
Našel jsem náhodou tento WEB a předpokládám, že zde mohu nalezt odpověď na svůj rozhodovací problém. Chci si koupit kvalitní vykošťovací nůž, který by neměl jen sloužit na vykoštování vepřového. Ale nevím jakou velikost čepele mám zvolit 12cm nebo 15cm. Poraďte, jestli máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji mnokrát.

Titulek
Jak dlouhý vykošťovací nůž
Karel
Karel
6 měsíců před

20 let po uvaření proplachujeme kroupy studenou vodou. Chtěl jsem se ochytřit a na tomto webu si mimo jiné přečetl, že se nemají po uvaření proplachovat a udělal to tak. Hrubá chyba!!!!! Uvařené kroupy propláchněte studenou vodou-nebudou se lepit.Ostatní rady celkem O.K.

Titulek
Kroupy
Karel
Karel
6 měsíců před
Reply to  Karel

kroupy se neproplachují,pak jsou ve výrobku jak broky ,mají být slizké,mají i lepší chut´a lepe vážou ,nazdar

Jan
Jan
6 měsíců před

Zdravim,

hladam nejaku sadu do 100 eur pre masiara.Nechcem kupit sadu ktora ma nekvalitnu čepel. Ak ma niekto navrhy sem s nimi.

Dik

Titulek
Sada nožú
Lukáš Flégl
Lukáš Flégl
6 měsíců před

Ahoj všem můžu poprosit o recept na domácí žemly na zabijačku??Díky Lukáš

Titulek
domácí žemle
Gordova
Gordova
6 měsíců před

Jaku koliv klobasu kovpim,je to stejne, je tam citit smrad,a chut řepkoveho oleje, proč???
jsem narodnostni Madarka, ze sedlaku,a zaklad priprav je na vepřoviím sadle,oleji,timiany, kminy a voloviny do klobas na patři,kazdy´,kdo si založi řeznictvi a chce zbohatnovt,at si nauci techologiji virobi,a ne leze do prdele Evropske unijiů.

Titulek
chut´ klobas
pavel
pavel
6 měsíců před

Zdravím všechny,občas se nám stane že po vyškvaření sádlo neztuhne neví někdo proč?

Titulek
sádlo
Michal
Michal
6 měsíců před
Reply to  pavel

Je to pravděpodobně tím že prase bylo krmené převážně kukuřicí pak sádlo neztuhne tak jako po ječmeni a pšenici.Věřte mi jsem větší chovatel prasat a prodávám prasata na domácí zabíjačky S Pozdravem Michal

viktor
viktor
6 měsíců před
Reply to  pavel

Naši krmili prasce prevažne kukuricou a masť vždy stuhla. Problém bude v teplote pri škvarení a dĺžke doby vytápania masti

toto som našiel – ….dochází k chemické přeměně nenasycených mastných kyselin na nasycené. Přítomnost nasycených mastných kyselin v tuku zvyšuje jeho bod tání a způsobuje tak jeho tuhnutí při pokojových teplotách.

pavel
pavel
6 měsíců před
Reply to  pavel

Je pravda,že dřív se normálně krmilo kukuřicí a sádlo stuhlo,takže jedině asi ta teplota při škvaření.

pavel
pavel
6 měsíců před
Reply to  pavel

Sádlo na začátku škvaření jste podlil větším množstvím vody.

Iveta
Iveta
6 měsíců před
Reply to  pavel

mozna davate vic vody na zacatku,krmenim bych teda rekla ,ja ,jsou spis blativy skvarecky,sadlo by melo ztuhnout vzdycky.

Milan
Milan
6 měsíců před

Stránky které na netu dlóóóuho chyběly. Skvělé návody a recepty.
No a když už jsme u toho, může někdo srozumitelně vysvětlit špejlování?
Díky nettopyr@seznam.cz

Titulek
Špejlování jitrnic a jelit
František
František
6 měsíců před
Reply to  Milan

Se špejlováním jsem měl také problémy než jsem si pořídil “hrot na špejle”. Mrkni na: https://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/84-hrot-na-spejle.html
Příjemné špejlování….:-)

Emilie
Emilie
6 měsíců před

Děkuji za srozumitelné recepty. Moc pěkné stránky. Už se těším na uzení……

Titulek
Pochvala
hubert
hubert
6 měsíců před

objevil jsem tyto stránky až dnes(12.1.2011) ale mohu říci jseou ze všech podobných stránek cekem nesrozumitelnější i laickou veřejnost. Dělám si zabíjačky už několik roků(prase koupím a nechám zabít na farmě) a vždy se dovídám fůru nových věcí.Rád přispěji pokud budu vědět. Fakt dobré stránky

Titulek
pochvala
Jirka
Jirka
6 měsíců před

Moc fajne stranky, me by dost zajimalo jestli je u nas mozne poradat verejne zabijacky..prikladem: rozhodnu se zabit prase v centru olomouce a nasledne prodavat ovarene maso, odpoledne jitrnice a dalsi “sperky”. ekneme ze bych nezacinal tim zabitim, ale privezl jiz zabite a vykrvene prase a toto bych povesil a zacal jej bourat……asi by bylo jednodussi zajit vyzjistit nekam na hygienu, ale kdyz uz jsou tady tyhle strankya treba to poslouzi i dalsim ;)…diky

Titulek
verejne zabijacky
Dr. Vaclav Nutz
Dr. Vaclav Nutz
6 měsíců před

Kdyz jsem cetl tyto stranky,vzpomel jsem si, jak jsem se tenkrat ucil reznikem a uzenarem. Praxe na jatkach, v bourarne, v micharne, ve vyrobe, u udiren, no proste za tri roky jsme museli zvladnout vsechno. Byli jsme proste skutecni reznici. Dnes ten obor vsak trochu zanika. Dnes se ucen vyuci bourat maso a dostane vyucni list jako reznik, nebo je jen u udiren… Vzpominam si, ze se mi kamaradi i vysmivali, ze jsem to dotahl “jen” na reznika, ale to zrejme z toho duvodu, ze jsem ty vedomosti, ktere jsem jako reznik ziskal, nemel napsane na cele. Uz jen pri… Číst vice »

Titulek
skutecni odbornici
Iveta
Iveta
6 měsíců před

Kdo umi,ten umi a kdo neumi tak čumííí,kritizovat dokaze kazdej clovek neznaly.V dnesni dobe sehnat sikovnyho reznika,nevim???

Jara H.
Jara H.
6 měsíců před

Venku už v půli července najednou zasmrádl sychravý podzim, tak sedím doma, serfuju a hledám inspiraci na podzim skutečný. Našel jsem, čumím a rychle ukládám do ,,oblíbených”. Našel jsem cosi, co voní mládím,domovinou a ještě čímsi, co se zčistajasna zjevilo, a co už bylo téměř zapomenuté. A voní to-jak to říct- zkrátka tak nějak česky. Česky, a vůbec ne tak, jak to je teď cítit ze všeho- sterilně, prefabrikovaně, evropsky… Zkrátka a prostě- DÍK! Stejný dík za příspěvek Jiřímu Řepovi do Švédska- vtipné, výstižné a přiměje k přemýšlení!

Titulek
Prostě-DÍK!
Zdeněk M.
Zdeněk M.
6 měsíců před
Reply to  Jara H.

V sobotu pořádám a spořádám zabijačku. Když jsem si četl tyto stránky, říkal jsem si “výborně, nejsem takový blázen, oni jsou i jiní, kteří rádi zavzpomínají na ty krásné časy” Před některými, když se zmíníte, že budete zabíjet pašíka a dělat zabíjačku, tak začnou otázky typu “sis koupil půlku prasete, jo?” nebo doporučení “bych se na to mohl pěkně vykašlat, si řeknu tomu a tomu a mám jitrnice a bez starostí” Bohužel, jejich názor nesdílím. Ano, práce to s tím pašíkem je, ale proč mají lidé okolo domku trávník a každý víkend pobíhají se sekačkou, starají se o kvítka, keříky… Číst vice »

Marian B.
Marian B.
6 měsíců před
Reply to  Jara H.

Zdendo, lépe bych to nenapsal. Souhlasím s Vámi ve všech směrech. A díky za tyto stránky, opravdu paráda…..

Jiri Repa
Jiri Repa
6 měsíců před

Tak pratele, ze by sadlo, ci jiny animalni tuk byl pro zdravi cloveka skodlivy, jsou hlouposti. Teorie o blahodarnosti rostlinnych rafinovanych tuku pochazi z 50tych let z USA ktera se z urcitych duvodu akceptovala a opakovanim se stala axiomem, tedy pravdou. Z rostlinnych tuku jsou pro telo zdrave ty, to se svoji strukturou podobaji nejvite tem animalnim, tedy olivovy a orechovy. Vazeni, clovecenstvo ma zkusenosti dlouhe celou svoji existenci, tedy, par milionu let, kdy my clovekove, jsme se zivili pouze animalnim tukem do ktereho jsme obcas zamichali par tech orechu. Tedy: Kdyby ty animalni tuky byly tak skodlive, pratele, tak… Číst vice »

Titulek
Nove ze Svedska
Janeček
Janeček
6 měsíců před

Skvělé stránky, při nejbližší příležitosti přidám odkaz na naše stránky, vyrábíme nářadí na zabíjačku a tam se tento odkaz hodí. Můžete se podívat na http://www.janecek.cz

Titulek
Nářadí na zabíjačku
Pepa
Pepa
6 měsíců před

Touto stránkou jste mi udělali velikou radost. Je zde opravdu vše. Moc děkuji.

Titulek
Pochvala
Petr
Petr
6 měsíců před

Dobry den, mohl by mi nekdo poradit zda u nas existuje moznost objednat si kompletni servis spojeny se zajistenim domaci zabijacky – reznik s kompletnim vybavenim, vepr, a nasledne samotna zabijacka. Dekuji.

Titulek
zabijacka - kompletni servis?
ilias
ilias
6 měsíců před
Reply to  Petr

no tak to ja delam na denim pořadku

Dana
Dana
6 měsíců před
Reply to  Petr

Dobrý den, jmenuji se Dana. Manžel letos oslaví 40 a jeho přání by byla Dobrý den, jmenuji se Dana. Manžel letos oslaví 40 a jeho přání by byla zabíjačka.Mohu se zeptat, za jakých podmínek bychom se mohli domluvit?Má adresa:dascham@seznam.cz

Dana
Dana
6 měsíců před
Reply to  Petr

Dobrý den, jmenuji se Dana. Manžel letos oslaví 40 a jeho přání by byla zabíjačka.Mohu se zeptat, za jakých podmínek bychom se mohli domluvit?Má adresa:dascham@seznam.cz

karel
karel
6 měsíců před
Reply to  Petr

A jste schopen udělat zabijačku pro cca 10 lidí?

Radek
Radek
6 měsíců před

Když sme byli mladí, byly zabíjačky normální, dělala se pomalu v každém baráku. Po revoluci jich ubylo, ale u nás se pořád tradovaly až do roku 2004. Letos jsme se rozhodly, že si ji zopakujeme, ovšem jen s koupeným masem a bez starší generace-člověk si chce něco dokázat. Vyšlo nám celkem 40 jitrnic, 35 jelit, 3 tlačenky, paštika, polévka. Braly jsme i maso na uzení celkem 14+14 špeků a vyšlo nás to na 4200,- Kč. Pokud bude mít někdo zájem, tak pošlu, kolik čeho bylo. No super. Radek.

Titulek
Nostalgie
Alex
Alex
6 měsíců před

Pocházím z vesnice a zabijačka patřila k mému dětství ,dospívání i dospělosti.Moc ráda vzpomínám na našeho pana řezníka,který mě jako dítě naučil ryze řeznickou básničku,která možná potěší i Vás.Buřty hrály kopanou,salám dělal soudce,jitrnice s jelitem jeli na motorce.A také na to,jak nachytal mého budoucího švagra,když čistil tlusté střevo,aby si honem přinesl misku na mozeček a on tomu věřil.CHutě zabijačkových výrobků od něho převzal i jeho syn,který nám dělal zabijačku ještě před dvěma roky.znám všechny postupy i recepty na naší zabijačku ( manžel miluje moje zavařené maso které dělám 2x do roka),pravidelně si škvařím sádlo,protože bez něho neumím vařit,ze škvarků peču… Číst vice »

Titulek
Dnes jsem objevila Vaše stránky .....
bobik
bobik
6 měsíců před

ráda bych věděla, prosím vás, kolik celkem kila masa zůstane z takového 160kg čuníka

Titulek
paní
Richard
Richard
6 měsíců před
Reply to  bobik

Jsem to loni vážil, tak to bylo asi 55kg čistého masa

barbakan
barbakan
6 měsíců před
Reply to  bobik

Lehce si to vypočítáte koeficientem 1.286.

Zrovna to vaše prace má 124 kg v čisté váze.

Dominik
Dominik
6 měsíců před

hodiny sem hledal nějakou normální stránku kde by byly informace ze kterých by se dal udělat projekt do školi, a tadyta je jediná kerou sem našel fakt dobrá stránka.

Titulek
díky bohu a vám
jarda
jarda
6 měsíců před

Postrádám video o celém průběhu zabijačky

Titulek
už chybí jen video
Zabijačky.cz
Zabijačky.cz
6 měsíců před
Reply to  jarda

To je těžké, řezník už byl takhle nervozní, když jsme jen fotili, představa, že by byl na videu – nevím, možná bychom skončili v jitrnicích 🙂

pavel
pavel
6 měsíců před
Reply to  jarda

mám doma video ze zabijačky ale takové domácí,jestli máš zajem pošli mi adresu,já ti ho pošlu
pdoskocil@seznam.cz

Zdeněk Polanský
Zdeněk Polanský
6 měsíců před

Na stránkách občanského sdružení Přátelé vepřové pečínky najdete Projekt Pořiď si své prasátko i když bydlíš v paneláku. Také vliv pestrého krmení na chuť masa, bezstresovou porážku a další inspirace. Více na https://prateleveprovepecinky.unas.cz/main.html . Zdravím Zabijačky.cz, předseda o.s.PVP.

Titulek
I obyvatel města může mít své prase.
Olda
Olda
6 měsíců před

Mám strašně rád jitrnice,Vaše stránka mi k tomu moc pomůže,díky

Titulek
Pochvala
František
František
6 měsíců před

… i když u nás na JV Moravě si myslíme o použití buchet do jitrnic a Indického zázvoru na tuzemské zabíjačce ” své ” , tak velmi oceňuji vznik Vašich stránek a přeji Vám hodně čtenářů a přispěvovatelů

Titulek
Pochvala
Jarka
Jarka
6 měsíců před

Výborné stránky, rádi se tu inspirujeme přesto, že zabíjačky jsou naše každoroční hobby , díky

Titulek
Pochvala
Milan
Milan
6 měsíců před

Výborné stránky, srozumitelně psáno,zasloužíte jen samou chválu.

Titulek
Pochvala
Kryštof
6 měsíců před

Výborné inspirativní stránky , mnoho užitečných informací , chválím.

Zabijacky.cz
Zabijacky.cz
6 měsíců před
Reply to  Kryštof

Děkujeme za pochvalu, udělal jste nám radost

141
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x