Zabijačková domácí paštika

Pokud nejste milovníky prejtu nebo vepřových výpečků, můžete část masa obvykle využívané na tyto pochoutky zpracovat do domácí zabijačkové paštiky. Chuťově je asi nejvýraznější a chybí v ní játra - což spousta lidí nesnášející vepřové vnitřnosti ocení

Suroviny
  • Domácí paštikakilo vepřové plece bez kosti
  • půl kila vepřového bůčku
  • sůl a pepř
  • mletý zázvor, drcený kmín
  • paštikové koření
  • sladká paprika
  • 1/4 litru mléka
  • 5 vajec
  • deci polohrubé mouky

Recept
  • vepřový bůček zbavíme kostí  a kůže
  • bůček nakrájíme asi na 3 cm kostky , prosolíme a necháme stát přes noc v chladu
  • pak proleželé maso 2-3x pomeleme najemno
  • do paštiky přidáme koření, mouku a za stálého míchání vajíčka rozkvrdlané v mléce
  • pak tyčovým mixérem vyšleháme do homogenní směsi
  • dáme do forem - pekáče - a  necháme 2 hodiny v 90 stupňů teplé vodě
  • pak necháme vychladnout
  • Domácí zabijačkovou paštiku můžeme konzervovat i zalitím vrstvou sádla - vždy ale paštiku uchováváme v lednici