Ovarová tlačenka

Na ovarovou tlačenku budeme potřebovat

  • 4,5 kg vepřového ramínka bez kůže a kostí
  • 0,5 kg vepřové kůže
  • 1,25l nemastného vývaru z masa
  • na kilo nálevu tlačenky 25g soli, 2g pepře, 0,1 g hřebíčku

Čerstvé ramínko bez kůže a kostí předvaříme do poloměkka a nakrájíme. Dobře rozvařené kůže umeleme na jemno, do připravené nádoby vložíme na kostky krájené ramínko, umleté kůže, přilijeme masový vývar, osolíme a okořeníme podle chuti.  Do této tlačenky se velmi často přidávají odkrájené kusy z ovarového kolene, která by při dopékání nemusely vapdat úplně dobře na talíři

Plníme do připravených obalů, dobře zavážeme a vaříme asi při 90 stupních 2-3 hodiny. Po uvaření opláchneme a necháme na řeznickém válu vychladnout.