Vepřový ovar - lahůdka každé zabijačky

11.11.2013 09:58

Zabijačkový ovar je jedna z prvních dobrůtek, kterou si můžete na zabijačce dát. Velmi jednoduchá příprava je jeho předností, a využíváme zde "méně hodnotné" druhy masa z pašíka.  Navíc vývar z ovaru požíváme na celou řadu dalších zabijačkových pochoutek - jitrnic, ovarové polévky, tlačenky a mnoha dalších.

Pokud se dělá ovar přímo na zabijačce - je potřeba pořádný kotel - podobný jako obrázcích níže. Ale zvládnete ho i doma, bez zabijačky, stačí jen koupit v řeznictví maso, a  kouknout na recept na ovar . Pak už jen velký hrnec, sůl, pepř a čerstvý křen. A abychom nezapomněli - k ovaru je nejlepší pivo :)

—————

Zpět


Kotel na ovar musí být pořádný

Zabijačkový ovar

Maso z ovaru krátce po vytažení z kotle

Zabijačkový ovar


Ovar a základ pro tlačenku

Zabijačkový ovar

Maso na ovar je trochu tučné ...

Zabijačkový ovar