Uzení masa v mašince

02.12.2013 17:19

Uzené masoNěkolik týdnů po zabijačce je ten nejlepší čas na uzení vepřového masa. Koukněte na krásné fotografie, které jsme získali od jednoho majitele krásné udírny ve tvaru lokomotivy. Topí se v ní postaru klasickým kusovým dřevem, a rozhodně je to alternativa pro ty, kteří si plánují doma třeba vlastní zahradní dřevěnou udírnu. Tahle udírna je totiž celá ze železa:)
Maso samozřejmě není čerstvé, prošlo asi 3-týdenním procesem nakládání masa na uzení v klasickém slaném nálevu. Udilo se celý den, na teplém až vlažném kouři, na bukovém dřevě.
Uznejte sami, že to uzené takhle nakrájené vypadá super, škoda že nejde takhle přes monitor počítače ochutnat :)

Mašinka a její udírna je naložená připraveným masem na hácích

Po chvilce uzení je už maso pěkně zauzené

—————

Zpět


 


Topení kusovým bukovým dřevem