Pečený bůček pro milovníky diety

30.01.2014 09:12

Pečený bůček se zeleninouOd jednoho milovníka vepřového pečeného bůčku jsme dostali několik fotografií, jak ho pečou u nich doma. Pokud ale čekáte pekáček přetékající omastkem a kousky do zlatova vypečeného vepřového bůčku jak plavou ve vlastním sádle - tak budete překvapeni.  Pečený bůček je doslova v obležení zeleniny - rajčat, papriky a cibule. Takže se vlasntě jedná o super zdravé a dietní jídlo. Díky množství zeleniny by se také mohlo říci, že jde o zeleninu s bůčkem  -  a to už zní zdravě samo o sobě :)


Postup jeho přípravy je dost podobný klasickému receptu na pečený bůček, a liší se jen v detailech :

  • asi kilo vepřového bůčku ( s kostí i bez)
  • velká cibule a 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř a kmin
  • rajčata, papriky a mrkev

—————

Zpět


Recept na bůček na zelenině

  • v zapékací misce nebo pekáči dáme maso do trouby na 150 stupňů
  • podlijeme trochu vodou , maso osolíme a přidáme koření
  • necháme vypéct trochu sádla,  a teplotu zvýšíme na 180 stupňů
  • pečeme asi 30 minut
  • pak přidáme na kolečka pokrájená rajčata, papriku a česnek
  • nezapomeneme na cibuli
  • maso musí být zeleninou zcela pokryto
  • stáhneme teplotu v troubě na 150 stupňů
  • zelenina pustí šťávu, není třeba dolévat vodou
  • pečeme pomalu dokud není bůček měkký a maso nejde od kosti
  • podáváme s chlebem nebo brambory