Domácí zabijačka v Jizerských horách

Minulý týden jsme tady u nás na Zabijačkách.cz psali o tom, že i pokud jste z našeho hlavního města, zabijačku můžete navštívit docela pohodlně. Možná i na konto jsme ale dostali informaci o akci, která nám přijde o mnohem domáčtější než ta předchozí zabijačka v Praze. Jaký v tom vidíme rozdíl?

Tahle akce se pořádá opravdu na venkově – na horské chatě u kostela Polubný v Jizerských horách pořádají v termínu 10-12.března vepřové hody s domácí zabíjačkou. Ano, je to celý víkend už od pátku. Oproti té pražské akci tady ale uvidíte všechno od začátku do konce – jak je také možné vidět na fotkách z minulé akce.  Tady se myslím nechá zažít ta správná atmosféra domácí zabijačky od porážky čuníka až k poslední jitrnici.  Zaujal mi program celé akce  – tedy hlavně té sobotní části.

Harmonogram zabijačky

  • 08:00 Přivážíme pašíka a bude následovat pravá zabijačka
  • 08:00 – 16:00 Domácí zabijačka našeho řezníka s neomezenou konzumací v průběhu akce (maso přímo z kotle, slivovice, pivo, svařené víno, nealko)
  • 18:30 – 20:00 Teplý raut zabijačkových specialit (ovar, játra, jazyk, srdce, jelita, jitrnice, pečený vrabec, řízky, ovarová polévka, škvarky, jelitový a jitrnicový prejt)

Takhle nějak mlže vypadat časový rozvrh opravdové domácí zabíjačky pěkně krok za krokem. Jestli jste ještě nikdy neviděli jak se zabijí prase, stačí včas vstát . Jestli máte pocit, že právě tohle vidět nemusíte, stačí si přispat  – ubytování je zajištěné přímo na místě. Kontakt na pořadatele akce je tel. číslo 702 024 545

Napsat komentář