Debrecínská pečeně

Na výrobu debrecínské uzené pečeně budeme potřebovat 1 kg vykostěné nasolené a proleželé vepřové pečeně, 2 vejce, 15 g sladké papriky. Vykostěnou pečeni zbavíme ořezu a přebytečného tuku. Upravenou pečeni překrojíme na dvě stejné části a obnaženým masem přiložíme , a ovineme provázkem. Dobře utáhneme a tvarujeme, aby pečeně byla rovná. Na jednom konci nezapomeneme uděláme očko pro zavěšení do udírny. Pečeni vaříme při teplotě 75-80 stupňů 1-2 hodiny, po uvaření necháme pečeni okapat a vychladnout.
Vychladlou pečeni potřeme pomocí štětce hladkou paprikou, rozšlehanou ve vejcích, vložíme ji do teplé udírny a udíme mírným teplým kouřem. Po oschnutí první vrstvy papriky znovu potřeme a unovu udíme mírným kouřem do oschnutí. Pak oheň zasypeme pilinami a udíme zvolna 6-8 hodin při teplotě kouře 50-60 stupňů