Frankfurtské párky

Na výrobu 1kg frankfurtských párků budeme potřebovat

  • 0,4kg hovězího masa
  • 0,2kg vepřového libového plecka
  • 0,2 kg vepřového výřezu
  • 0,2 kg vepřových laloků
  • 60ml vody
  • 2g mletého bílého pepře
  • 1g mletého nového koření
  • 0,5g muškátového květu
  • špetku strouhaného muškátového oříšku
  • skopová střívka

Hovězí maso umeleme přes desku s otvory 2mm 2x a vymícháme s vodou v jemnou spojku. Do spojky pak přidáme stejně umleté vepřové plecko bez kůže, vepřový výřez a vepřové laloky nakrájené na drobné kousky, okořeníme a vše společně promícháme s vodou. Vody přidáme tolik, aby zůstala zachována vazná konzistence suroviny. 
narážíme do skopových střívek, párky o hmotnosti asi 100g vkládáme do vyhřáté udírny a udíme asi hodinu při 70 stupních , dokud se párky v udírně dozlatova nezbarví. Pak je buď dovaříme asi10 minut při 75 stupňové vodě, nebo dále udíme v udírně při 90 stupních asi hodinu a půl.