Zelenina na zabijačku

I zelenina je potřebaNe, opravdu slyšíte správně - slovo zelenina ve spojitosti se slovem zabijačka.  Při zabijačce jsou potřeba některé druhy zeleniny - a to především na zabijačkové pochoutky.  Používány jsou hlavně proto, aby daly zabijačkovým jídlům určitou chuť a vůni. Mezi základní patří cibule, česnek, mrkev a další druhy. Kromě čerstvého česneku se používá česnekový koncentrát, sušený česnek a česneková pasta. Česnek se používá do většiny uzenářských výrobků, hlavně do výrobků trvanlivých.
Prakticky každý z receptů v sobě zahrnuje nějaký přídavek zeleniny - třeba domácí sulc a huspeniny  se bez ní vůbec neobjedou, ale i jídla, do kterých byste to na první pohled neřekli - zabijačkový guláš nebo třeba jitrnice - obsahují docela velké množství zeleniny - převážně cibule.
Proto se už před zabijačkou při přípravných pracech nachystá potřebné množství zeleniny - a to především cibule - v dostatečném množství. Jakmile totiž zabijačka začne, vše běží ráz na ráz a není možné zdržovat řezníka loupáním cibule.