Vaření vepřového masa

Vaření vepřového masaUpravené části masa vložíme do větší nádoby nebo kotle, ve kterém budeme maso vařit. Na dno položíme půlku hlavy, a na ni uložíme libovější části masa - plecko, lalok a nožičky. Kvalitnější části vepřového - kýty, větší části plecí, vepřovou panenku a další samozřejmě nevaříme, těch je do zabijačkových pochoutek škoda, Maso zalijeme vodou a vaříme do změknutí, obvykle necelé 2 hodiny. K masu pak můžeme přidat očištěnou zeleninu - celer, 3-4 petržele a 3-4 mrkve.
Vařené maso necháme trochu vychladnout, a pak obereme maso od kostí. Zbytky oškrábeme nožem. Kusy masa pokrájíme a rozdělíme na jednotlivé druhy zabijačkových výrobků :

  • tlačenka - připravíme maso z hlavy a různé libové části masa
  • jitrnice a jelítka - oddělíme tučnější části masa. Z povrchu vývaru odebereme tučný podíl vývaru a přidáme do směsi na jejich plnění
  • vepřový ovar - použijeme lalok, podle chuti i jiné části masa

Fotogalerie: Vaření vepřového masa

/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-536-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-524-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-526-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-529-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-532-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-533-jpg1/
/album/fotogalerie-vareni-veproveho-masa/veprovy-ovar-534-jpg1/

—————